Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از خبرگزاری فرانسه؛ مقامات اسکوپیه روز یکشنبه اعلام کردند مشاجره کشورشان با یونان بر سر نام مقدونیه تا ژوئیه آینده حل و فصل خواهد شد.

زوران زائف نخست وزیر مقدونیه اعلام کرد اسکوپیه و آتن فرصت خوبی دارند تا مشاجره خود را بر سر نام مقدونیه که از سال ۱۹۹۱ آغاز شد، تا ژوئیه آینده حل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یونان و مقدونیه از بیش از بیست سال پیش بر سر نام مقدونیه اختلاف نظر دارند و همین اختلاف مانع از ارتقای روابط دو کشور شده است. در سال‌های گذشته تماس‌ها و دیدار‌های دوجانبه متعدد میان مقامات دو کشور تحت نظارت متیو نیمتز میانجی سازمان ملل متحد در این پرونده بی نتیجه بوده است.

نخست وزیر مقدونیه که روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی "آلفا تی‌وی" یونان صحبت می‌کرد، افزود من بسیار امیدوار هستم که این مشاجره تا پایان شش ماه ابتدایی امسال حل شود.

نخست وزیر سوسیال دموکرات مقدونیه که در انتخابات ژوئیه گذشته کشورش در برابر نیکولا گروئفسکی سلف محافظه کار خود پیروز شد، قول داده بود به محض آغاز به کار به عنوان نخست وزیر مقدونیه، از همه توان خود و امکانات در دسترس برای از سرگیری مذاکره با یونان به منظور حل و فصل مشاجره بر سر نام مقدونیه استفاده کند.

­نیکوس کوتزیاس وزیر امور خارجه یونان نیز پنجشنبه گذشته ابراز امیدواری کرد در سال ۲۰۱۸ برای مشاجره‌ای که اسکوپیه و آتن را رو در روی هم قرار داده است، راه حلی قطعی پیدا شود.

بر اساس این گزارش، اختلافات دو کشور بر سر نام مقدونیه یک مشاجره سیاسی واقعی میان این دو کشور حوزه بالکان به وجود آورده است. یونان و جمهوری مقدونیه حق استفاده از نام مقدونیه را انحصار خود می‌دانند و دو کشور برای حل این مشاجره به نهاد‌های میانجی مهم بین المللی متوسل شده اند، اما تا کنون تلاش‌ها برای حل این اختلاف بی نتیجه مانده است. مقدونیه دو سال پس از کسب استقلال در سال ۱۹۹۳، تحت نام موقت «جمهوری پیشین یوگسلاوی مقدونیه» به عضویت سازمان ملل متحد در آمد. از آن زمان تا کنون اختلاف نظر درباره نام این کشور موضوع مذاکراتی است که تحت نظارت و میانجیگری سازمان ملل متحد ادامه دارد، اما به نتیجه نرسیده است.


دولت یونان در سال ۱۹۹۱ مانع از آن شد که جامعه بین المللی مقدونیه را با نام جمهوری مقدونیه به رسمیت بشناسد زیرا مقامات آتن بر این عقیده هستند که این نام منحصرا متعلق به میراث تاریخی و ملی یونان است.

یونان همچنین سال ۲۰۰۸ با ورود مقدونیه به ناتو مخالفت و اعلام کرد تا زمانی که اختلافات کنونی با مقدونیه بر سر نام کنونی این کشور حل نشود، به مخالفت‌های خود با عضویت اسکوپیه در ناتو ادامه خواهد داد.

 انتهای پیام/

حل و فصل مشاجره یونان با مقدونیه تا ماه ژوئیه

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۷۹۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«لاپید»: اگر نخست‌وزیر بودم عملیات علیه رفح را لغو می‌کردم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، رادیو رژیم صهیونیستی به نقل از یائیر لاپید رئیس جریان مخالف در این رژیم گزارش داد: محال است یک عملیات به نفع اسراییلی ها بدون بازگرداندن اسرا از نوار غزه انجام شود.

وی افزود: هر روز منتظر هستیم تعداد بیشتری از اسرا یکی پس از دیگری کشته شوند.

لاپید اضافه کرد: اگر من نخست وزیر بودم، عملیات در شهر رفح را در برابر بازگرداندن اسرا لغو می کردم.

وی بیان کرد: اگر مواضع سختگیرانه کابینه نتانیاهو نبود می شد یک توافق در ماه دسامبر امضا کرد.

«تزیپی لیونی» وزیر خارجه سابق رژیم صهیونیستی شب گذشته در سخنانی با انتقاد از عملکرد کابینه این رژیم به ریاست بنیامین نتانیاهو نسبت به فروپاشی اسراییل هشدار داد.

شبکه خبری الجزیره گزارش داد که تزیپی لیونی در سخنانی اذعان کرد اسراییل به دلیل کابینه نتانیاهو پس از شروع جنگ هفتم اکتبر در وضعیت سقوط آزاد قرار گرفته است.

وی با اشاره به عجز کابینه نتانیاهو در مهار حماس گفت: نتانیاهو به دلیل حضور ایتمار بن گویر، وزیر امنیت داخلی و اسموتریچ، وزیر دارایی کابینه راه‌حلی برای جایگزینی حماس پیدا نکرده است و این امر پایان جنگ را به تأخیر می‌اندازد.

کد خبر 6090666

دیگر خبرها

  • منطقه ویژه اقتصادی «سهلان» رتبه نخست کشور را کسب کرد
  • اوکراین: ۱۰۰ میلیون دلار کمک‌های تسلیحاتی استرالیا در راه است
  • دیدار نخست وزیر بورکینافاسو و معاون اول رئیس جمهور
  • خبر خوب برای دانشجویان افغان در ایران
  • «لاپید»: اگر نخست‌وزیر بودم عملیات علیه رفح را لغو می‌کردم
  • تظاهرات گسترده ضد نتانیاهو در تل آویو
  • بسته کمکی ۶۵ میلیون دلاری استرالیا برای اوکراین
  • سفر نخست‌وزیر پاکستان به عربستان
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: می‌خواهیم فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» بسازیم
  • نخست وزیر یونان: سیستم دفاع هوایی برای اوکراین نداریم