Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رئيس جمهوري مقدونيه، توافق نخست وزير اين کشور با يونان، درباره اسم کشورش را رد کرد.
به گزارش خبرگزاري آريا، «گئورگي ايوانف» رئيس جمهوري مقدونيه اين توافق را زيانبار و نقض قانون اساسي خواند و گفت که آن را امضا نخواهد کرد.
رئيس جمهوري مقدونيه، همچنين توافق نخست وزير اين کشور و همتاي يوناني او را درباره اسم رسمي کشورش، غيرقابل قبول خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


«الکسيس سيپراس» نخست وزير يونان و همتاي مقدونيه‌اي‌ اش «زوران زائف» پس از 27 سال مشاجره بر سر نام مقدونيه، سرانجام در گفتگويي تلفني به اختلاف در اين باره پايان دادند.
بر اساس اين توافق، نخست وزير مقدونيه اعلام کرد: اين کشور قرار است «جمهوري مقدونيه شمالي» North Macedonia ناميده شود.
در يونان نيز حزب مخالف «دموکراسي نوين»، طرح استيضاح دولت الکسيس سيپراس نخست وزير اين کشور را بر سر اين توافق مطرح کرده است.
مقامات آتن بارها تاکيد کرده اند تا زماني که اختلافات با مقدونيه بر سر نام کنوني اين کشور حل نشود، به مخالفت خود با عضويت اسکوپيه در سازمان پيمان آتلانتيک شمالي «ناتو» ادامه خواهند داد.
اختلاف درباره اسم کشور مقدونيه از 27 سال قبل روابط آتن و اسکوپيه را با تنش رو به رو کرده است.
در سالهاي گذشته تماس ها و ديدارهاي دوجانبه متعدد ميان مقامات دو کشور تحت نظارت «متيو نيمتز» ميانجي سازمان ملل متحد در اين پرونده بي نتيجه بود، اما ظاهرا گفتگوهاي دو کشور براي حل اين مناقشه به نتيجه رسيده است زيرا اين رويداد مي تواند زمينه را براي پيوستن مقدونيه به اتحاديه اروپا و سازمان پيمان آتلانتيک شمالي (ناتو) هموار سازد.
مذاکرات يونان و مقدونيه پس از روي کار آمدن زوران زائف به طور جديتري دنبال شد.
زوران زائف از حزب سوسيال دموکرات مقدونيه به جاي «نيکولا گروئفسکي» به عنوان نخست وزير اين کشور منصوب شد و از همان ابتدا قول داد تلاش خواهد کرد به سرعت مقدونيه را به عضويت اتحاديه اروپا و سازمان پيمان آتلانتيک شمالي (ناتو) در آورد.
مذاکرات يونان و مقدونيه پس از روي کار آمدن زوران زائف به عنوان نخست وزير مقدونيه به طور جدي تري دنبال شد.
دولت يونان در سال 1991 مانع از آن شد که جامعه بين المللي مقدونيه را با نام جمهوري مقدونيه به رسميت بشناسد، زيرا مقامات آتن بر اين عقيده هستند که اين نام منحصرا متعلق به ميراث تاريخي و ملي يونان است.
يونان همچنين سال 2008 با ورود مقدونيه به ناتو مخالفت کرد.
مقامات آتن بارها در گذشته تاکيد کرده اند تا زماني که اختلافات کنوني با مقدونيه بر سر نام کنوني اين کشور حل نشود، به مخالفت هاي خود با عضويت اسکوپيه در ناتو ادامه خواهند داد.
مقدونيه دو ميليون و يکصد هزار نفر جمعيت دارد که يک پنجم آن را آلبانيايي تبارها تشکيل مي دهند.
116/112

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۸۰۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موضع‌گیری جدید وزیر خارجه اردن درباره ایران

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسکای نیوز، ایمن الصفدی، وزیر خارجه اردن درباره ایران موضع گیری کرد و گفت که کشورش، صحنه درگیری میان ایران و رژیم صهیونیستی نخواهد بود.

وی در ادامه از آمادگی کشورش برای رساندن ۵۰۰ محموله کمک در روز به غزه هم دم زد.

وزیر خارجه اردن گفت: جنگ در غزه جنگی برای انتقام از ملت فلسطین و اهالی غزه است. هیچ چشم‌انداز حقیقی تا این لحظه برای پایان جنگ وجود ندارد.

الصفدی گفت: فاجعه انسانی در غزه بدون راه حلی واضح، تشدید می‌شود و مواضع جامعه بین‌المللی تغییر کرده و همه می‌دانند که این جنگ بیهوده است.

وی بیان کرد: جنگ علیه غزه به نفع احدی نیست و به تشدید درگیری در منطقه منجر می شود.

وزیر خارجه اردن با اشاره به اقدامات رژیم صهیونیستی در قدس اشغالی هم گفت: اقدامات اسرائیل علیه مراکز عبادی در قدس، مسیحیان و مسلمانان را هدف قرار می دهد.

کد خبر 6090050

دیگر خبرها

  • عضو ارشد کابینه جنگ رژیم صهیونیستی: آزادی اسرای اسرائیلی مهم‌تر از حمله به رفح است
  • دیدار نخست وزیر بورکینافاسو و معاون اول رئیس جمهور
  • اسرای اسرائیلی خطاب به نتانیاهو: هر چه زودتر برای آزادی ما توافق کن!
  • دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان
  • موضع‌گیری وزیر خارجه اردن درباره ایران
  • موضع‌گیری جدید وزیر خارجه اردن درباره ایران
  • نخست وزیر یونان: سیستم دفاع هوایی برای اوکراین نداریم
  • اردوغان: رادار ناتو در ترکیه موشک‌های ایران به‌سوی اسرائیل را رهگیری نکرد
  • رادار ناتو در ترکیه موشک‌های ایران به‌سوی اسرائیل را رهگیری نکرد
  • بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده